2020. augusztus 10.

Peller Anna és Lukács Miki tippjei a gyors elalváshoz

2017. november 29. 18:00 Szerző: K.Renáta

Az ország egyik legszerethetőbb sztárpárja Peller Anna és Lukács Miki. A műsorvezető páros életében sosincs megállás, hiszen a képernyő és színpad közötti ingázás folyamatos iramot diktál. A karrier mellett a sztárpár életének értelme kislányuk Annabella, akinek szeretnének mindent megadni, ezért is kiemeltem fontos az életükben a megfelelő minőségű pihenés. Most elárulják nekünk azon praktikáikat, amivel a folyamatosan pörgő mindennapokban is segít, hogy minél hamarabb álomba zuhanjunk.

Sok embernek okoz problémát, hogy lefekvés után gyorsan álomba merüljön. Az egész napos stressz és rohanás után vannak, akik órákig forgolódnak ezzel értékes időt vesztenek az aktív pihenés óráiból. Peller Anna és Lukács Miki életében sosincs felesleges idő, így most elárulják azokat a technikákat aminek segítségével pillanatok alatt elaludhatunk.

Sokszor előfordul velem, hogy  amikor hazaérek a színházból, hiába vagyok kimerült, annyira pörög még az agyam a napi dolgokon, hogy nehezem nyugszom meg. Ezáltal sokáig nehezen aludtam el, de van egy titkos módszerem ami segít, hogy minél hamarabb álomba zuhanjak ezáltal minél többet pihenhessek. Ez valójában egy jógalégzés, amit egy kedves barátnőmtől tanultam. Ennek lényege, hogy a nyelvünket a felső fogsorunk mögé helyezzük, ezután 4 másodpercen keresztül be kell lélegezni, a lélegzetet 7 másodpercig bent tartani, majd 8 másodpercen keresztül teljesen ki kell fújni a levegőt a szájon át. Mindezt 3 alkalommal meg kell ismételni. Ez egy olyan apróság, amit bárki meg tud tenni és számomra valóban segít megnyugodni elalvás előtt” – meséli Peller Anna.

PellerAnna_LukacsMiki

A sokak által tökéletesnek aposztrofált házaspár életében központi szerepe van az alvásnak, hiszen hajnalban kelnek és éjfél után térnek nyugovóra, így nincs pazarolni való idejük, ha alvásról van szó.

A mindig jókedvű Lukács Miki is egész nap pörög. A forgatások után elintézi a soha véget nem érő feladatait, miközben megtestesíti a tökéletes apát. „ Alapvetően jó alvó vagyok, de az elalvás néha gondot okoz, mert nem tudom lekapcsolni az agyam és relaxálni, annyi mindenen jár az agyam. Ilyen esetekre van egy módszerem, ami segít ellazulni, ezáltal könnyebben alszom: A lényeg hogy irányítottam ellazítom az izmaimat, ezáltal a testem abba az állapotba kerül, mint elalvás előtt. A lábujjaimmal kezdem és agyban szépen haladok felfelé míg végül teljesen ellazulok. Ezt megismétlem akár 2-3 alkalommal és ez segít ellazulni elalvás előtt.”- osztotta meg praktikáit Lukács Miki.

További praktikák a pihentető alváshoz az alábbi linken elérhető: https://goo.gl/2S1RXR

Megosztás facebookon