2020. augusztus 10.

Az okos kutya

2013. december 19. 09:45 Szerző: BuliStar

Brian Hare és Vanessa Woods: Az okos kutya című könyve évszázados tévhitet dönt meg: Önmagukat szelídítették meg a kutyák!

Azokból a farkasokból, akik meg merték közelíteni az emberek lakóhelyét, az evolució során az ember legjobb barátja lett. Brian Hare, evoluciós antropológus elmondja, mit tudunk meg saját törzsfejlődésünkről a kutyák tükrében. Az okos kutya című könyv kitűnő karácsonyi ajándék lehet állatbarátoknak.

Az okos kutya

Brian Hare - kutyakutató, evolúciós antropológus - és Vanessa Woods könyve a kutyák intelligenciájának, legokosabb háziállataink gondolatvilágának forradalmian új megközelítését mutatja be. Az utóbbi egy évtizedben többet tudtunk meg arról, hogyan is gondolkodnak a kutyák, mint azt megelőzően egy egész évszázad alatt. A kutyák az állatok között egyedülálló, sajátos zsenialitással tartanak fenn jó viszonyt az emberekkel.

Brian Hare lenyűgöző felfedezést tett: amikor a kutyák valamikor 40 000 évvel ezelőtt önmagukat háziasították, sokkal hasonlóbbá váltak az embergyerekekhez, mint őseik, a farkasok. A háziasulással egészen újfajta szociális intelligencia jelent meg a kutyákban. Ez a felfedezés megváltoztat mindent, amit a kutyákról, a kutyák idomításáról gondolunk – ráadásul ez a forradalom már meg is kezdődött.

Az okos kutya korunk legfontosabb, kutyákról szóló könyve – annak a tudósnak a tollából, aki a forradalmasította kutatásukat.

Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!
Megosztás facebookon