2020. augusztus 10.

A legcikibb esküvői sztorik

2014. február 06. 13:15 Szerző: Marcika

Azt gondolom, hogy mindenkinek megvan a maga kellemetlen, ciki, vagy éppen vicces élménye a saját esküvőjéről. Azért, hogy ne érezzétek magatokat kellemetlenül, ha esetleg rosszul sikerült valami a nagy napon, összegyűjtöttem néhány történetet, ami alapján a legtöbben megnyugodhatunk: nem a mi esküvőnkön történtek a legkellemetlenebb dolgok

Esküvőibakikszervezés2

Akkor sem lesz minden tökéletes, ha egy hadsereg szervezi a nagy napot

Elégedetlen menyasszony

Esküvőibakikpénz

Ne számold meg rögtön a pénzt, így talán nem kerülsz kellemetlen helyzetbe!

"Megvolt a menyasszonytánc, és felmentek a színpadra (mint kiderült ott volt a raktár, le volt függönyözve. Csak éppen volt ott egy mikrofon a következő együttesnek, ami be volt kapcsolva. A 200 fős násznép döbbenten hallhatta, hogyan számolja a fiatalasszony a pénzt, és a végén megjegyezte, hogy a fene a belükbe, még annyi sem jött össze, amennyibe a kaja került."

Amikor az esküvőn tűnnek el dolgok

Esküvőibakikelveszett

Egy esküvőn, pláne ha nagy és sokan vannak, óhatatlanul tűnnek el dolgok. Persze nem csak kulcsok, tányérok és székszoknyák, hanem sokszor az esküvő elég fontos részei. Jobb esetben meglettek az elveszett dolgok, de néhányam futhattak a pénzük után.

"Barátnőm esküvőjén meglovasították az összetáncolt pénzt, kb. 200 ezer forintot. Az asztalon feküdt egy nagy borítékban, az érdekes az, hogy mindig volt mellette valaki, mégis eltűnt. Utólag a pincért gyanúsították, de nem tudták bizonyítani."

"A keresztapám már reggel részeg volt. Este eltűnt, így egész éjszaka őt kereste mindenki. Reggel megtaláltuk a bokorban."

"A férjem a gyűrűket kint hagyta a kocsiban, illetve a tanú helyén írt alá a férjem, a tanúja pedig az ő helyén az anyakönyvet, a végén jött utánunk az anyakönyvvezető, hogy itt valami nem stimmel. Úgyhogy az anyakönyv szépen tele lett áthúzgálásokkal meg aláírásokkal. "

"A templomi esküvő előtt 10 perccel vettük észre, hogy otthon maradt a cd-re kiírt zene. Mivel mi semmiképpen nem szerettük volna, ha a klasszikus egyházi zene megy a bevonulásnál az egyik zongorista barátomat kértük meg, hogy játssza le a bevonuló zenét. Nem volt egyszerű. Az egyik fülében egy headset-en szólt egy telefonból a zene, a másik fülébe pedig a templom orgonistája magyarázta, hogyan is működik a hangszer. De jól sikerült, a násznép nem vett észre semmit."

"Megkaptuk sógortól a nászajándék pénzt, elég komoly összeg. Még kép is készült róla, de a pénz valahova elkeveredett, ráadásul nem kis összegről volt szó. Az egészben az volt a bosszantó, hogy azért nem kaptuk meg előbb, a menyasszonytánc alatt, mert a sógorom éppen a női mosdóban hányt."

Szúrópróba

Esküvőibakikméh

Jobb ha a tortán van a méh, mintha a ruhád alatt

"Unokanővérem esküvőjén, amikor jöttek ki a templomból,  ahogy a lépcsőn megemelte a szoknyáját akkor aláröppent egy méh. Készülődtünk a családi fotózásra, amikor unokanővérem sikított egy hatalmasat, és szegény a nyakába dobálta az abroncsokat, és úgy próbálta elérni a csípés helyét. Természetesen ez nem sikerült, anyukája segített neki, de Ő is csak a csípés helyét láthatta, mert a méh addigra lelépett. A vége jó lett, szereztek egy jég akkut, és kis ideig az volt odaszorítva a harisnyával a csípés helyére."

Bakik a szertartáson

Esküvőibakikszertartás

Néha a papnak sem ártana felírni a kezére, hogy ne bakizzon akkorát...

Még a legfelkészültebb papok és anyakönyvvezetők is hibáznak néha, pláne az ifjú pár, akiknek - jobb esetben - ez az első ilyen alkalom.

"Az anyakönyvvezető belépett, kezében a tálca, azon a két gyűrű. Abban a pillanatban elcsúszott a cipője sarkán, akkorát tanyázott, mint egy ólajtó, két métert landolt a parkettán, a tálca  is kiesett a kezéből, úgy kellett összekeresgélni a jegygyűrűket a vendégeknek. A csaj felállt, kivonult. Vissza se jött, helyette egy másik anyakönyvvezető adta össze a párt."

"Nyáron egyik baráti pár esküvőjén: Anyakönyvvezető konzekvensen Zoltánnak szólította  a Zétény nevű vőlegényt, Zétény pedig folyamatosan kijavította. Anyakönyvvezető megunta és felcsattant: - Zoltán, ne szakítson már folyamatosan félbe!"

"Nálunk a férjem annyira ideges volt a templomi szertartáson, hogy végig a paphoz beszélt. Neki tett fogadalmat. Próbáltam jelezni, hogy nézzen már rám, de nem sikerült!"

"Tavaly barátnőm esküvőjén a katolikus szertartásnál a pap ismételteti a vőlegénnyel: Feleségül veszed Orsolyát, kitartasz, stb. Ezután a menyasszonyhoz fordul: Mondd utánam: Én Orsolya, feleségül veszem Bélát!"

"A polgári esküvőn az igen kimondása utáni hatásszünetben a párom elkapott és szinte hanyatt döntött az első hitvesi csók okán. Mikor végre levegőhöz jutottam odasúgtam neki, hogy ezt még nem most kellett volna. Mire ő jó hangosan: Most már mindegy. - és szép komótosan letörölte a szájáról a rúzsomat.  Aztán mikor ténylegesen elért a szertartás a csókig az anyakönyvvezető így konferálta fel: és most következzék immár a második hitvesi csók!"

"Az anyakönyvvezetőnél az örömapára kellett várni. Hazaszaladt, mert otthon hagyta a fogsorát."

"Az egyik barátunk már negyedszerre nősült, ráadásul ugyanabban a polgármesteri hivatalban. Az anyakönyvvezető már régi ismerősként köszöntötte és reményét fejezte ki, hogy ez a házasság sikeresebb lesz, mint az előzőek. Nem jött be, a cimborám az ötödik menyasszonyával él jelenleg, de esküvőt nem terveznek, azt mondja, hogy az ront el mindent."

Részeg blokk

Esküvőibakikrészeg

Néha maga a vőlegény dől ki idő előtt

Természetesen nem maradhatnak ki azok a klasszikus történetek, ahol a túl korán, vagy túlzott módon berúgott vendégek történeteit örökítik meg.

"Egyik barátunk különösen részeg volt már búcsúzáskor, úgyhogy nagy meghatottsággal azt kívánta nekem, hogy még 70 évesen is szüljek."

"A férj édesapja annyira kiütötte magát, hogy már a leves felszolgálása előtti beszédében is kissé kapatosan fogalmazta meg a klasszikus köszöntő szöveget: - Kedves Örömapa, kedves Örömanya, kedves kurvák! ( Az örömlányok helyett, ami a klasszikus viccben van.)"

"Apám annyira berúgott, hogy elhagyta a telefonját, a pénztárcáját, a szemüvegét és a nyakkendőjét. Neki kicsit mínuszos volt a buli!"

"A nagyapám, a nagybátyámék esküvőjén kissé kínos beszédet mondott: - Minden nagyon szép, minden nagyon jó, csak a menyasszony ne volna ilyen ronda! ....Nem volt hosszú házasság..."

Senkinek nem szerettük volna elvenni a kedvét a házasságtól, hiszen az ilyen esetek mindig csak mással történnek meg. Ha véletlenül nektek is van hasonló, vagy még kellemetlenebb esküvő történetetek várjuk az info@bulistar.hu e-mail címre.

 Lájkold vagy oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közösségünkhöz a Facebookon!

Megosztás facebookon