2020. augusztus 10.
Gozsdu Udvar
Nyitva:

Nincs adat

Cím: 1075 Budapest. Dob utca 16. 

Tel.: Nincs adat
Email: Nincs adat
Weboldal: http://gozsduudvar.hu/hu/

Gozsdu Udvar

A Gozsdu Udvar Budapest belvárosának egyik legdinamikusabban fejlődő központja, egy találkozási pont, ami összeköti a szórakozást, a gasztronómiát és a kultúrát. A szórakozó negyed a hét minden napján egyedülállóan izgalmas programokkal várja vendégeit. Az Udvar számtalan különleges stílusú helynek ad otthont, sokszínű élményt nyújtva ezzel minden generációnak. A belváros szórakoztató központjaként, több mint 900 000 látogatót vonz be évente, kozmopolita jellegének köszönhetően a budapesti lakosok és a turisták között egyaránt rendkívül népszerűvé vált.

A Gozsdu Udvar kalandos múltat tudhat magáénak, története egészen a XX. század elejéig nyúlik vissza. Gozsdu Manó román ügyvéd, és mecénás legfontosabb feladatának a fiatalok oktatását és támogatását tartotta. A Gozsdu Udvart 1900-ban kezdte megterveztetni és építtetni, a Gozsdu Manó vagyonából létrehozott Gozsdu alapítvány, majd 1915-ben Czeigler Győző tervei alapján épült fel.

Annak idején a központ udvaraiban élénk kereskedelmi élet zajlott, a belváros pezsgő életének fontos része volt, ahogy ma, úgy a múlt század elején is. A második világháború idején a Gozsdu Udvar a pesti gettó része volt, a városrészt, az UNESCO a világörökség részévé nyilvánította. 2009-ben az Amir Holding Kft. és az Autóker Holding Zrt. az épületegyüttest teljes mértékben felújíttatta, és homlokzatát a rekonstrukció során az eredeti állapot szerint állította vissza.

Vendéglátó helyek:
2Spaghi
Arborétum
Blue Bird Café
Divino Gozsdu
Gozsdu Manó Klub
Gozsdu Sky Teracce
Hummus Market
Klikk Bistrobar
Kolor
Léhűtő Kettő
Léhűtú-Kézműves Söröző
One more Cafe
Spíler
Spíler Shanghal
Sörcsata Söröző
Szomszéd
Yiddishe Mamma Mia Restaurant
Vespa Caffé
The Pointer Pub
Café Vian Gozsdu Udvar
Epic Wine&More
Bistro Cochon
Padthai Wokbar
Wang Wang Youn
Massage 666

KULTÚRA. SZÓRAKOZÁS. STÍLUS. GOZSDU UDVAR

Gozsdu Udvar a Facebookon!

Megosztás facebookon